Effect van massage

 Massage is een aanrakingsvorm die al sinds mensenheugenis gebruikt wordt om te kalmeren, te genezen of te stimuleren. Mensen raken elkaar intuïtief aan, bijvoorbeeld om pijn te verminderen of te troosten. Zonder het te beseffen wordt dan door het contact en de wrijving, energie die (soms in overvloed) op die plaats aanwezig is, verdeeld over de rest van het lichaam.

Zo vindt het lichaam zijn natuurlijke balans.

 

In het Verre Oosten zijn massagetechnieken volledig geaccepteerd als vorm van behandeling (ook preventief). Dit is ook bij ons meer en meer in opkomst. In het westen is tegenwoordig een enorme ontwikkeling gaande van allerlei massagevormen. Dat komt vooral doordat de communicatie hierover wereldwijd is toegenomen en de mogelijkheden steeds breder bekend zijn.

 

Effect op meerdere niveaus

Het woord Massage komt waarschijnlijk uit het Arabisch: Mass betekent dan "druk uitoefenen op".

Bij Massage worden verschillen aanrakingstechnieken toegepast op een lichaamsdeel, al dan niet bedekt.

Het doel is de lichamelijke en psychische conditie te verbeteren of in balans te houden. Een massage kan op verschillende niveaus reacties bij je teweeg brengen: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel.

Wat een massage voor jou kan betekenen verschilt per persoon, maar kan ook veranderen en versterken naarmate je jezelf vaker een massage gunt. Ik werk persoonsgericht, waarbij jouw ervaring van de massage het middelpunt is. Masseren is communiceren. Communiceren met jezelf. Jij ervaart wat je nodig hebt en voelt hoe jouw lichaam reageert of juist niet reageert. Jouw lichaam is een belangrijke raadgever.

 

Puur lichamelijk kan een massage klachten opheffen en spierspanning verminderen. Ook kan het een therapeutisch effect op je hebben. Fysieke en energetische blokkades kunnen opgeheven worden, waardoor je beter in contact kunt komen met jezelf. Massage kan altijd! Je kunt het zowel preventief als curatief inzetten, of heerlijk ter ontspanning. Het is een moment voor jezelf, een investering in jouw welzijn.

 

Ook na de behandeling is het van belang goed naar je lichaam te luisteren, rust in acht te nemen en voldoende water te drinken zodat de afvalstoffen afgevoerd worden en jij kunt nagenieten van een heerlijke behandeling.