Mercha therapie

 

In Mercha therapie worden de meridianenleer en de chakraleer gecombineerd met massage. Door de aanrakingen van de massage, die inspelen op de energie van je meridianen en chakra’s, leer je luisteren naar jouw lichaam. Bij elke behandeling staan jouw lichaam, geest en emotie centraal. Het gaat niet (alleen) om de behandeling van een pijnlijke plek. Wat telt bij deze massagetherapie ben jijzelf als geheel persoon.

 

Jouw gezondheid in beeld

Gezondheid is veel meer dan alleen je lichamelijke fitheid. Vermoeide gevoelens, angst, niet lekker in je vel zitten, kleine pijntjes die continue aanwezig zijn of regelmatig terugkeren bij klachten die je ervaart kunnen een signaal zijn van onbalans, of een verstoord evenwicht.

 

Met Mercha therapie kijk ik samen met jou of we patronen in je dagelijks leven kunnen ontrafelen. We kunnen een traject ingaan van zelfonderzoek, waarbij ik je ondersteun bij bewustwording van jezelf. Voelen geeft je vaak andere informatie dan denken. Je komt in contact met je gevoel, voelt en ervaart signalen van je lichaam.

 

Je zelf herstellend vermogen wordt geactiveerd door massage en gesprekken. Samen streven we naar een evenwicht tussen je draagkracht en de draaglast. Je bent goed in balans als je rust en actie, doen en ontvangen afwisselt.

 

Verkennen, herkennen en erkennen

In Mercha therapie verstaan we onder genezen het herstellen van evenwicht binnen een organisme of situatie. In het algemeen wordt ervan uitgaan, dat elke ziekte, of die nu veroorzaakt wordt door een virus, een verwonding of stress, het resultaat is van een onevenwichtigheid. Als je uit evenwicht of balans bent kun je ontregeld raken, waardoor je lichaam zich niet voldoende tegen ziekte kan verweren. In een integrale eenheid (van lichaam, geest en emotie)  kun je functioneren als een geheel. Tijdens de behandelingen gaan we in op houding, beweging en lichamelijke klachten.

Daarnaast geef ik je advies, en werken we aan preventie van blessures.

 

Behandelingen gaan altijd in goed onderling overleg. Ik kan eventueel ook met je arts de behandelingen (voor) bespreken.